Πώς να δώσετε παλαιωμένη όψη σε ξύλο με τη βοήθεια βαζελίνης!


Φoβερή και πολύ εύκολη τεχνική για να δώσετε παλαιωμένη όψη και υφή πάνω σε ξύλα, και ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα όπως κορνίζες, τραπεζάκια, βιβλιοθήκες, καρέκλες κτλ.

Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη και το αποτέλεσμα εκπληκτικό.

Σκουπίζετε καλά μεένα πανί να φύγει σκόνη ή οτιδήποτε άλλο απο την ξύλινη επιφάνεια. Στη συνέχεια με ένα πινέλο περνάτε στα σημεία που θέλετε να φαίνεται φθαρμένο, βαζελίνη. Τη γνωστή βαζελίνη που σχεδόν όλοι έχουμε στα ντυλάπια μας. Περνάτε το χρώμα σας και μετά απλά με ένα πανί σκουπίζετε. Εκεί που έχετε περάσει με τη βαζελίνη το χρώμα δεν πιάνει και με το σκούπισμα απομακρύνεται δημιουργώντας έτσι την αίσθηση του φθαρμένου. Συνήθως "φθορά" δημιουργούμε στις γωνίες και πιο ελαφρά στο εσωτερικό. Πριν δοκιμάστε πάνω στην κανονική σας επιφάνεια την τεχνική κάντε μερικές δοκίμες σε άχρηστα ξύλα.  Μου μου πείτε οτι δεν είναι εύκολο :-)Δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ 


Η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να γίνει και με δύο ή 3 χρώματα. Περνάτε πρώτα το χρώμα της βάσης, μετά βαζελίνη και μετά το βασικό σας χρώμα. Μετά το σκούπισμα με το πανί θα εμφανιστεί το χρώμα της βάσης.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε και να μεγαλουργήσετε!Πηγή: toftiaxa.gr