Η διαδικασία σμαλτώματος μπανιέρας


Η τιμή για να αγοράσει κανείς μία καινούρια μπανιέρα μπάνιου είναι πάνω από 110 ευρώ. Για να δούμε  λοιπόν πόσο θα μας κοστίσει εάν την φτιάξουμε μόνοι μας. Υπάρχουν δύο τρόποι. Με ρολό και πινέλο και ο δεύτερος με σπρέι, και οι δυο τρόποι είναι εύκολοι. Ο τρόπος με σπρέι έχει την ίδια  διαδικασία με ότι κάνουμε και με το ρολό απλά προσέχουμε την απόσταση που ρίχνουμε με το σπρέι.

ΥΛΙΚΑ (κόστος περίπου 15-20 ευρώ)

1 πετσέτα
1 χαρτοταινία
1 ζευγάρι γάντια
2 κομμάτια λεπτό γυαλόχαρτο 
1 μάσκα προσώπου
1 εφημερίδα
2 σπρέι σμάλτου για μπανιέρες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το πρώτο βήμα είναι η μπανιέρα να είναι στεγνή χωρίς καθόλου υγρασία. Αν η βρύση ή το ακουστικό στάζει κλείνουμε την παροχή νερού και βάζουμε μια σακούλα γύρω από την βρύση για περισσότερη ασφάλεια.

ΒΗΜΑ 2

Τρίβουμε την επιφάνεια με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο για αρχή στα μέρη που έχει πρόβλημα (σκουριές , κιτρινίλα κτλ) και προσέχουμε να έχουμε την ίδια φορά τριβής στα τοιχώματα της μπανιέρας προς τα κάτω (πάτο μπανιέρας) και συνεχίζουμε όλο το τρίψιμο της μπανιέρας ομοιόμορφα. Επειδή πολλές φορές τα γυαλόχαρτα είναι χρωματιστά υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν λίγο χρώμα στην μπανιέρα ή χρωματιστή σκόνη. Την μαζεύουμε με μια νωπή πετσέτα είναι πιο εύκολο από ότι με σφουγγάρι

Δείτε περισσότερα άρθρα με "Χρήσιμες Συμβουλές" πατώντας εδώ!

ΒΗΜΑ 3

Αφού περάσουμε όλη την μπανιέρα με την νωπή πετσέτα και καθαρίσουμε την σκόνη ακουμπάμε με το χέρι μας όλη την μπανιέρα για να δούμε εάν υπάρχουν ατέλειες. Εάν σε μερικά σημεία είναι πιο άγρια και σε άλλα πιο λεία κατά βούληση κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η διαφορά στο χέρι μας.

ΒΗΜΑ 4

Αφού λοιπόν την τρίψαμε καλά και την έχουμε καθαρίσει πολύ καλά να μην υπάρχει καθόλου σκόνη με την νωπή πετσέτα μας, την αφήνουμε να στεγνώσει. Ο χρόνος είναι περίπου 30 λεπτά. Στην συνέχεια περνάμε  γύρω από την μπανιέρα χαρτοταινία έτσι ώστε να μην πάει χρώμα στα πλακάκια, βάζουμε εφημερίδες ή ρολό χαρτί για να μην βάψουμε τα πλακάκια και βάζουμε χαρτοταινία στα μεταλλικά της μπανιέρας.
           
ΒΗΜΑ 5 

Αφού έχουμε καλύψει τα πλακάκια και άκρες μπανιέρας διαβάζουμε πρώτα  τις οδηγίες χρήσης του σπρέι για να δούμε τον χρόνο που στεγνώνει το κάθε σπρέι και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Βάζουμε την μάσκα και προσέχουμε να αερίζεται το μπάνιο πάρα πολύ καλά.  Αρχίζουμε να βάφουμε και προσοχή στην απόσταση που ρίχνουμε με το σπρέι περίπου 30 πόντους είναι καλά για να μην μας στάζει χρώμα αφού την περάσουμε όλη την αφήνουμε όσο χρόνο λένε οι οδηγίες του σπρέι και περνάμε 2 χέρια. 

Και η μπανιέρα μας είναι έτοιμη!

Πηγή: http://www.tipsnow.gr