Αντικάσταση πρίζας Σούκο - Γρήγορα και εύκολα!!!

Δείτε στο βίντεο αναλυτικές οδηγίες πως μπορείτε μόνοι σας να αντικαταστήσετε μια πρίζα Σούκο (schuko) σε λίγα μόλις λεπτά.



Πρίζα Σούκο (Schuko) – Τι να προσέξετε

Η ηλεκτρική απομόνωση (διακοπή) του σημείου εργασίας πρέπει να γίνεται πάντα με προσοχή ακόμα και για τις πιο απλές περιπτώσεις.

 Οι νέας τεχνολογίας πρίζες σούκο διαφέρουν από τις παλαιότερες, στον τρόπο σύνδεσης των αγωγών. Στις παλαιές πρίζες   οι 3 αγωγοί βιδώνονται στο σώμα της πρίζας ενώ στις καινούριες εισάγονται μέσα σε μικρές υποδοχές (οπές).

Στις πρίζες σούκο καταλήγουν και συνδέονται 3 αγωγοί, φάση-ουδέτερος-προστασία. Ο αγωγός προστασίας έχει πρασινοκίτρινο χρώμα, ο αγωγός ουδετέρου μπλε χρώμα ενώ δεν υπάρχει στάνταρ χρώμα για τον αγωγό της φάσης.

Εξαιρετική προσοχή πρέπει να δοθεί στη συνδεσμολογία, δηλαδή σε ποιο σημείο θα συνδεθεί ο κάθε αγωγός, διότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ζημίας και ατυχήματος.

Να αναφερθεί ότι ο Λαρισαίος Κώστας Σούκος , ξεκίνησε την εφεύρεση της ομώνυμης πρίζας ασφαλείας και άλλων 34 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών και αμυντικών συστημάτων.