Τα σωστά εργαλεία για το σωστό αποτέλεσμα!


Το σωστό εργαλείο είναι μεγάλη υπόθεση!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επαγγελματίας τεχνίτης για να γνωρίζει ότι με καλά εργαλεία, πετυχαίνει πολύ πιο εύκολα ένα καλό αποτέλεσμα. Διότι, ίσως κάποιος να είναι σε θέση να ανοίξει μια τρύπα σε ένα κόντρα πλακέ, με ένα ερασιτεχνικό τρυπάνι από ένα κατάστημα DIY, αλλά όταν προσπαθήσει να κάνεις το ίδιο σε μια σκληρή τοιχοποιία, η ιστορία αλλάζει! Τα ερασιτεχνικά (φτηνά) εργαλεία δεν διαρκούν πολύ καιρό, και το να λάβεις τα εύσημα για κάποια εργασία με αυτά, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο.

Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι ξέρουμε καλά πώς η επιλογή ενός σωστού εργαλείου δίνει αποδεδειγμένα πιο ποιοτικό αποτέλεσμα και κυρίως εξοικονόμηση χρόνου, που πάντα μεταφράζεται σε χρήμα. 

Τι πρέπει να έχει κάθε σπίτι ή επαγγελματικός χώρος;

Διαβάστε παρακάτω τις 5 βασικές κατηγορίες απαραίτητων εργαλείων!


Σφυριά

Πώς λέμε «σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει;» Το ίδιο συμβαίνει και με το σφυρί! Ένα σφυρί είναι απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό, αλλά και γραφείο. Καλό είναι να έχετε πάντα στο σπίτι ένα κλασικό σφυρί, περίπου 450 γραμμαρίων.




Πένσες και πενσοειδή (κόφτες, μυτοτσίμπιδα κλπ)


Η πένσα είναι χρήσιμη για να αυξηθεί η πίεση πιασίματος και μόχλευσης. Υπάρχουν δεκάδες παραλλαγές, ιδιαίτερα χρήσιμες όμως είναι η πένσα του υδραυλικού (για τετράγωνα και εξάγωνα αντικείμενα), οι τηλεφωνικές πένσες, η κλασική πένσα 180 χιλιοστών και το μικρό μυτοτσίμπιδο για ηλεκτρονικές εφαρμογές, που μπορεί να φτάσει σε γωνίες και ρωγμές.


Κλειδιά σφιξίματος, κάβουρες, τσιμπίδες και συναφή

Τα κλειδιά σφιξίματος, κάβουρες, τσιμπίδες κλπ είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, διότι τα πάντα φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από εξαγωνικά παξιμάδια και βίδες! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται κλειδιά σταθερού μεγέθους, που επιτρέπουν τον χειρισμό με μεγαλύτερη δεξιότητα. Ένα σετ με καρυδάκια είναι επίσης αρκετά χρήσιμο.


Κατσαβίδια

Τα κατσαβίδια είναι από τα πιο δημοφιλή εργαλεία. Επίλεξε εργαλεία με εναλλάξιμα άκρα (μύτες), που είναι καλά για επισκευές και περιορίζουν την ακαταστασία. Ακόμη, αν ασχολείσαι γενικά με μαστορέματα, ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι είναι πολύ χρήσιμο, καθώς είναι ιδανικό για γρήγορες επισκευές και χρησιμεύει ιδιαίτερα όταν στήνεις ένα έπιπλο που αγόρασες, ή μετά από μετακόμιση.

Εργαλεία κοπής (Φαλτσέτες, ψαλίδια, πριόνια παντός είδους)

Τα κοπτικά εργαλεία περιλαμβάνουν πριόνια, μαχαίρια και πολλά ακόμα είδη, με πιο συχνά χρησιμοποιούμενα τα πριόνια χειρός και σιδηροπρίονα. Το πριόνια χειρός είναι ιδανικά για την κοπή ξύλου ενώ τα σιδηροπρίονα για την κοπή μεταλλικών υλικών και πλαστικών. Ο κόφτης γενικής χρήσεως είναι πολύ χρήσιμος για την κοπή υλικών κατασκευής όπως μουσαμάδες, γυψοσανίδες αλλά και στις μετακομίσεις για την κοπή και διαχείριση των κουτιών και αυτοκόλλητων ταινιών.

Στην φωτογραφία εικονίζονται τα 20 βασικά εργαλεία που καλύπτουν τις περισσότερες περιπτώσεις μαστορεμάτων: 


Εργαλεία που εικονίζονται αριθμητικά:

1. Σφυρί 2. Κατσαβίδι 3. Κόφτης 4. Πένσα 5. Κάβουρας

6. Γαλλικό 7. Αλφάδι 8. Ξύστρα 9. Πριονάκι 10. Λίμα

11. Φακός 12. Σιλικόνη 13. Μονωτική ταινία 14. Αναπτήρας

15. Σουγιάς 16. Μέτρο 17. Μολύβι 18. Κομμάτια σπάγκου/σύρματος/καλωδίου

19. Κουτί με διαφορές βίδες, καρφάκια κλπ 20. Ηλεκτρολογικό κατσαβίδι

Πατήστε στην εικόνα για περισσότερα άρθρα
της κατηγορίας "Εργαλεία & Αναλώσιμα"


Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να έγινε με τον τρόπο του, ένα «εργαλείο» για τα εργαλεία που πρέπει να έχετε στο σπίτι!

Πηγή: mastermastoras.gr