Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει καλοκαίρι!


Φανταστείτε, λοιπόν, πως με μια σας κίνηση μπορείτε να φέρετε το καλοκαίρι μαζί με κάθε καλοκαιρινή σας ανάμνηση στο σπίτι!

Τι θα χρειαστείτε: Για να το επιτύχετε δεν έχετε παρά να πάρετε μερικά φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, μερικά κλωνάρια από δεντρολίβανο, λεβάντα και θυμάρι και με τη βοήθεια ενός σπάγκου να φτιάξετε ένα μπουκέτο από αυτά. Αφήστε τα κρεμασμένα ανάποδα στο μπαλκόνι μέχρι να χάσουν τελείως την υγρασία τους. Σε μερικές ημέρες, από 10 έως 15, θα είναι έτοιμα να σας ταξιδέψουν.

Αφήστε τα φυτά να αποξηρανθούν τελείως διαφορετικά το DIY δε θα πιάσει και το αποτέλεσμα δε θα σας αρέσει.


Πως θα το κάνετε: Όταν τα βότανα αποξηρανθούν τελείως, δηλαδή χάσουν το νερό τους, βάλτε το μπουκέτο σε μια πιατέλα, ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες, και με ένα σπίρτο ανάψτε την άκρη του μπουκέτου. Βάλτε το μπουκέτο με την πιατέλα σε μια άκρη του δωματίου να σιγοκαίγεται και αφήστε το να φέρει το καλοκαίρι στο καθιστικό σας. Καλό θα ήταν να τοποθετήσετε την πιατέλα με το μπουκέτο κοντά σε ένα παράθυρο καθώς έτσι θα έχετε τη δυνατότητα ανοίγοντας το παράθυρο να μειώσετε την ποσότητα των αναθυμιάσεων αν σας φανούν ιδιαίτερα έντονες.


Tip: Βάλτε στην άκρη της πιατέλας μαζί με το αποξηραμένο μπουκέτο και μερικά κομμάτια από φλούδες φρέσκων εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι ή λεμόνι.

Τι δεν πρέπει να κάνετε: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλαστική πιατέλα, διότι φυσικά δεν πρόκειται να δημιουργηθεί καμιά τεράστια φλόγα από το κάψιμο του μπουκέτου αλλά δεν παύει να είναι μια εστία αναμμένη. Χρησιμοποιήστε πιατέλα με χειρολαβές από μέταλλο ή πυρέξ.


Υπενθύμιση: Δεν αφήνουμε ποτέ αναμμένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι χωρίς επίβλεψη. Όπως το ίδιο θα πρέπει να γίνεται, μια φορά παραπάνω, όταν υπάρχουν ανήλικα παιδιά στον χώρο.

Πηγή: spirossoulis.com