Πρώτη φορά κάμπινγκ; Μικρά μυστικά διαμονής για να βιώσετε μία αξέχαστη εμπειρία!


Ο Αύγουστος είναι δίπλα και οι περισσότεροι θα έχετε ήδη κλείσει τις διακοπές σας, μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες. Ωστόσο, σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα το ψάχνουν και αναρωτιούνται μήπως φέτος πρέπει να είναι η πρώτη φορά κάμπινγκ; Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν σας λέμε ότι πρέπει να είναι! Και επειδή μία μικρή αναταραχή θα την έχετε πάθει ήδη, είμαστε εδώ για να σας πούμε τα μικρά μυστικά ώστε αυτή η πρώτη φορά να σας μείνει αξέχαστη!

Ξεκινάμε από τα αυτονόητα, όπως ότι στο παρόν άρθρο δεν αναφέρουμε πράγματα που θεωρούνται must για το κάμπινγκ, όπως η σκηνή, τα μπουκάλια νερού, πλαστικά πιάτα και ποτηράκια και φυσικά σχοινί για να απλώνετε τις πετσέτες και τα μαγιό σας. Αυτά που θα διαβάσετε εδώ είναι συμβουλές για να πάτε την εμπειρία του κάμπινγκ σε άλλο επίπεδο.

Ξεκινάμε...

Ο προσανατολισμός της σκηνής

Ένα και μόνο ένα πράγμα πρέπει να έχετε κατά νου, από πού βγαίνει ο ήλιος το πρωί! Αν έχετε ίσκιο το πρωί και ξεκινήσει ωραία και δροσερά η ημέρα, δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο, όλα μετά θα κυλήσουν ομαλά στην παραλία. Κοινώς, υπολογίστε από πού βγαίνει ο ήλιος, δείτε αν υπάρχει στο σημείο φυσική σκιά από δέντρα και στήστε χωρίς δεύτερη σκέψη! Αν δεν είστε πολύ τυχεροί, μια μεγάλη ομπρέλα ή μια τέντα θα σώσουν την κατάσταση.

Αιώρα

Για την υπέρτατη εμπειρία χαλάρωσης ή αλλιώς αράγματος, η αιώρα είναι το άλφα και το ωμέγα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι να βρείτε δύο αντικρηστά, καμαρωτά δέντρα κοντά στη σκηνή σας και έδεσε το γλυκό. Με το που θα ξαπλώσετε θα δείτε το κάμπινγκ με άλλο μάτι.

Επιπλέον πασαλάκια

Αν είστε rookie στο στήσιμο της σκηνής, αφενός δείτε εδώ πώς στήνεται, αφετέρου ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι να πάρετε επιπλέον πασαλάκια από αυτά που έχει ήδη η σκηνή σας. Διότι ποτέ δεν ξέρετε τι γίνεται... Από το κλασσικό, να σας στραβώσει το πασαλάκι την ώρα που θα το χτυπάτε μανιωδώς με την πέτρα (βρίζοντας την ώρα και τη στιγμή) μέχρι τον αέρα που θα έχει το νησί και θα πάρει τη σκηνή σας και θα τη σηκώσει.



Καρεκλάκια και τραπεζάκι

Είτε στη σκηνή, είτε στην παραλία που θα θέλετε να ρεμβάζετε με άνεση και στυλ, το καρεκλάκι θα είναι ο πιο πιστός σας σύντροφος. Σε τέτοιο βαθμό που θα λέτε ευχαριστώ στον εαυτό σας που το πήρατε μαζί μέχρι την ημέρα της αναχώρησης από το κάμπινγκ. Απαραίτητο επίσης και ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι για τα γεύματά σας και φυσικά για να απλώνετε τα πόδια σας τις βραδινές ώρες παρέα με το ωραίο αεράκι.

Λίγα ρούχα και καλά

Στο κάμπινγκ δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχετε πέντε αλλαξιές ρούχα, τρία ζευγάρια παπούτσια κ.λπ. Δύο-τρία μαγιό θα καλύψουν το 70% των ημερήσιων ενδυματολογικών αναγκών σας, οπότε μετά τι μένει; Ένα t-shirt και μία βερμούδα για το βράδυ. Άντε και ένα ζακετάκι για τα κορίτσια. 

Μαξιλάρια

Οι περισσότεροι θα σας πουν να πάρετε υπνόσακο, υπόστρωμα κ.λπ. (και έχουν δίκιο), ωστόσο τη διαφορά θα την κάνουν τα μαξιλάρια. Αν θέλετε να κοιμηθείτε όπως στο κρεβάτι σας, και να μην σηκωθείτε με πιασμένο αυχένα, από τα πρώτα πράγματα που θα βάλετε στο αμάξι θα είναι τα μαξιλάρια σας! Εναλλακτικά, υπάρχουν ειδικά φουσκωτά μαξιλαράκια που θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά μην περιμένετε την ίδια απόλαυση με τα κανονικά.

Φακός, φαναράκι και σουγιάς

Ο φακός και ο σουγιάς θα αποδειχτούν κάτι παραπάνω από χρήσιμα. Δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε το γιατί, θα το διαπιστώσετε άμεσα με το που θα αρχίσετε να στήνετε. Το φαναράκι επίσης θα είναι ο φωτεινός βοηθός σας το βράδυ που θα θέλετε να ντυθείτε για να βγείτε έξω ή που θα αράζετε έξω από τη σκηνή και θα λέτε ιστορίες για το πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (sic).


Εντομοαπωθητικά

Φιδάκι και σιτρονέλα πρέπει να είναι στη πρώτη γραμμή στη μάχη κατά των εντόμων, καλού κακού όμως πάρτε μαζί σας και ένα φαρμακείο με μια αντιισταμινική αλοιφή για τυχόν τσιμπήματα (αυτές οι μέλισσες στην παραλία είναι οι χειρότερες,) ένα αντισηπτικό υγρό για παν ενδεχόμενο, βαμβάκι, οινόπνευμα, θερμόμετρο και κλασσικά τα αναλγητικά σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Καλές διακοπές!

ΜΟΒ Τεχνίτες: Γνωρίστε την ομάδα μας και τους στόχους μας πατώντας εδώ! 

Πηγή: https://blog.xo.gr