DIY φωτιστικό... κάστρο!



Μια μικρή πόλη το βράδυ .. δεν είναι γλυκό;

Υπάρχουν μερικά κόλπα για να γίνει αυτό το DIY μια επιτυχία. Για αρχή βασικό ρόλο παίζει η εύρεση της τέλειας εικόνας.


1. Αυτό που ψάχνετε είναι μια εικόνα ενός σπιτιού / κάστρου / κτιρίου που έχει ληφθεί από μπροστά. Αυτή την εικόνα θα μπορούσατε να την αποκτήσετε από το αγαπημένο σας περιοδικό, ένα παλιό ημερολόγιο, ή ακόμη και να τυπώσετε και από το διαδίκτυο. Επιπλέον γιατί όχι, μπορείτε να εκτυπώσετε ακόμα και μια φωτογραφία του σπιτιού σας!
2. Η εκτύπωση χρειάζεται να έχει ένα κομμάτι από χώρο σε κάθε πλευρά του σπιτιού για να μπορείτε να το τυλίξετε χωρίς να σας κρύβει την εικόνα σας.
3. Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια εικόνα που είναι ψηλότερη στη μέση από ότι στις πλευρές. Φροντίστε οι πλευρές να έχουν περίπου το ίδιο ύψος.
4. Επιλέξτε ένα σπίτι που να έχει κάποια παράθυρα οράτά.
5. Άν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια εικόνα που δεν έχει τίποτα τυπωμένο στο πίσω μέρος. Αν δεν μπορείτε, μην ανησυχείτε – θα μπορούσε να προστεθεί ένα επιλπέον ωραίο αποτέλεσμα (όπως και αυτά που δημιούργησα εγώ).

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες.. Δεν υπάρχει πιο ιδανική λύση για ένα έργο σαν κι αυτό!



Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μια φωτογραφία από ένα κτήριο
Ζηλοτέιπ
Ρεσώ με μπαταρία
Ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι
Ένα κοφτερό λεπίδι



Βήμα 1: Ξεκινήσετε να κόβετε και ολοκληρώνοντας το κόψιμο σας φροντίστε να είναι στο ίδιο περίπου ύψος και οι δύο πλευρές της εικόνας σας. Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι σας για να κόψετε ευθεία εκεί που το σπίτι σας ξεκινάει, κόψτε γύρω από την κορυφή του σπιτιού, και κόψτε σε ευθεία το πίσω μέρος του σπιτιού αφήνοντας τις άκρες του να έχουν πάλι περίπου στο ίδιο ύψος (δείτε την φωτογραφία κάτω δεξιά όπου και απεικονίζετε η πίσω πλευρά του σπιτιού).



Βήμα 2: Κόψτε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές δεν θέλετε, αλλά μην πειράξετε τις δύο πλευρές ακόμα.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε το κοφτερό λεπίδι σας και ένα χαρτί ειδικό για κόψιμο(απεικονίζεται και στην φωτογραφία παραπάνω) , προσεκτικά τώρα κόψτε οποιαδήποτε παράθυρα θέλετε το φως να λάμπει από μέσα προς τα έξω. Ανακάλυψα επίσης σε αυτό το στάδιο (επειδή το χαρτί μου ήταν λίγο πιο εύθραυστο) πως μου ήταν πιο εύκολο να πατήσω το μαχαίρι πάνω στο χαρτί, αντί να σύρω.

Δείτε περισσότερα άρθρα με "Έξυπνες λύσεις και κατασκευές" πατώντας εδώ!

Βήμα 4: Τυλίξτε τώρα την εικόνα σας γύρω από έναν κύλινδρο (το μέγεθος εξαρτάται από εσάς) και θα κολλήσετε την φωτογραφία με ζηλοτέιπ. Κόψτε και άλλο γύρω από την κορυφή αν δεν ταιριάζει αρκετά το μέγεθος της με αυτό που είχατε φανταστεί.





Βήμα 5: Προσθέστε ρεσώ με μπαταρία, και περιμένετε μέχρι να νυχτώσει!

Σημείωση: Επειδή το χαρτί (φυσικά) είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, η χρήση ρεσώ με μπαταρία είναι επιτακτική ανάγκη. Ωστόσο, αν θα προτιμούσατε αληθινό κερί, δοκιμάστε να περιτύλιξετε την εικόνα σας γύρω από ένα μικρό γυάλινο βάζο (αλλά και πάλι εξακολουθείτε να επιβλέπετε την κατάσταση).

Πηγή: http://diyself.gr