Πέντε ιδέες για εναλλακτικά DIY χριστουγεννιάτικα δέντραΓια όσους δεν έχουν ή απλά βαρέθηκαν το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχουμε 5 προτάσεις για εναλλακτικά DIY δέντρα που θα κάνουν τις φετινές γιορτές λιγάκι πιο πρωτότυπες!
Το δέντρο από βιβλία


Συγκεντρώνετε τα βιβλία σας και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο σχηματίζοντας κύκλους. Στα χαμηλότερα επίπεδα θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα και πιο βαριά βιβλία, όχι μόνο περιμετρικά αλλά και στο εσωτερικό του νοητού κύκλου, για σταθερότητα. Τοποθετείστε το επόμενο επίπεδο βιβλίων εναλλάξ ώστε το ένα πάνω να γεφυρώνει δύο κάτω. Όσο προχωράτε προς τα πάνω μειώνετε τον αριθμό των βιβλίων ανα επίπεδο για να δημιουργηθεί το κωνοειδές σχήμα που θα το κάνει να μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Διακοσμείτε με λαμπάκια και ίσως ένα στολίδι στην κορυφή!
Το δέντρο – σκάλα


Ανοίξτε τη σκάλα στο χώρο, ή ακουμπείστε την στον τοίχο αν πρόκειται για μονή. Μπορείτε να την στολίσετε με λαμπάκια, γιρλάντες ή κλαδιά πάνω στα οποία θα στερεώσετε τα παραδοσιακά στολίδια σας ή να ακουμπήσετε στα σκαλοπάτια της χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, γλαστράκια, κουκουνάρια, κεριά και ο,τι άλλο θέλετε! Για πιο ζεστό και ρουστίκ αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε μια ξύλινη σκάλα, ενώ για ένα μινιμαλ και πιο βιομηχανικό μια μεταλλική!
Το δέντρο από κλαδιά


Συγκεντώστε μερικά κλαδιά σε διαφορετικά μεγέθη και καθαρίστε τα. Ο αριθμός και το μήκος των κλαδιών ποικίλουν, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε για το τελικό αποτέλεσμα. Στερεώστε τα σε έναν κενό τοίχο, τοποθετώντας μερικά μεγάλα καρφιά κατα μήκος των κλαδιών, ώστε να σταθούν πάνω, ή κολλώντας με θερμή κόλλα πάνω στα κλαδιά μεγάλες πινέζες, τις οποίες στη συνέχεια θα πιέσετε στον τοίχο, με το μεγαλύτερο κλαδί στη βάση ώστε να δημιουργηθεί μια πυραμίδα. Έπειτα τοποθετείστε τα λαμπάκια, περνώντας τα πάνω ή γύρω από τα κλαδιά, και προαιρετικά μερικά στολίδια.

Το δέντρο από κλωστή


Κόψτε ένα χαρτόνι σε τρίγωνο στο μέγεθος που θέλετε για το δέντρο σας και στερεώστε το προσωρινά πάνω στον τοίχο. Σημειώστε τις γωνίες του, καθώς και σημεία της περιμέτρου του ανά τακτά διαστήματα. Κατεβάστε το χαρτόνι και τοποθετείστε μικρά καρφάκια πάνω στα σημάδια που έχετε κάνει. Πάρτε ένα κουβάρι μάλλινη χρωματιστή κλωστή ή σπάγγο και στερεώστε την στο πρώτο καρφί κάνοντας έναν κόμπο. Στη συνέχεια περάστε την κλωστή από όλα τα καρφιά πηγαίνοντας εναλλάξ από τη μία πλευρά στην άλλη, αλλά και από το ένα καρφί στο διπλανό του για να σχηματίσετε το περίγραμμα του δέντρου. Όσο πιο πολλές φορές περάσετε από τα καρφιά τόσο πιο πυκνό θα είναι το γέμισμα του δέντρου σας. Όταν φτάσετε στο τελευταίο καρφί, τεντώστε πολύ καλά την κλωστή και κάνετε έναν σφιχτό κόμπο για να μην χαλαρώσει και πέσει το δέντρο σας. Προαιρετικά μπορείτε να στερεώσετε πάνω στην κλωστή διακοσμητικά ή κάρτες με μικρά μανταλάκια. Εναλλακτικά μπορείτε να τυλίξετε γύρω από τα καρφιά τα λαμπάκια σας!!!
Το συρματινο δέντρο


Μπορείτε να δημιουργείσετε τον στελετό του δέντρου με δυο τρόπους: Α. Για μικρότερες κατασκευές, φτιάξτε έναν κώνο από σκληρό χαρτόνι και τυλίξτε γύρω του το σύρμα, το οποίο θα πάρει το σχήμα του κώνου, βγάλτε το χαρτόνι και ανοίξτε τον τελευταίο κύκλο του κώνου σε επίπεδο, για να στέκεται το δέντρο σας. Β. Για μεγαλύτερες και πιο σταθερές κατασκευές, φτιάξτε από σύρμα 4 ή περισσότερους κύκλους και κόψτε 4 ευθεία κομμάτια τα οποία θα στερεώσετε μεταξύ τους ώστε να σχηματίζουν κώνο (ο μεγαλύτερος κύκλος θα είναι και η βάση της κατασκευής). Στη συνέχεια τυλίξτε γύρω από τον σκελετό τα λαμπάκια σας όσο πιο πυκνά γίνεται (θα χρειαστείτε παραπάνω από μία σειρές λαμπάκια) και προαιρετικά τοποθετείστε και μερικά στολίδια.

Δείτε επίσης: 
~ 15 εύκολα και δημιουργικά DIY διακοσμητικά!
~ Μια έξυπνη και στυλάτη ραφιέρα για το σπίτι σας! 
~ ΜΟΒ: Ποιοι είμαστε; Τι κάνουμε;

Πηγή: http://gmedia.gr/