Πώς πακετάρω βαλίτσες για χαμηλού κόστους πτήσεις


“Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου”… 

Ετοιμαζόμαστε για ταξίδι κι όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να ενημερωθώ για το πώς θα ετοιμάσω τις βαλίτσες κατάλληλα, ώστε να μην υπάρχουν απρόοπτα της τελευταίας στιγμής. Έψαξα, ρώτησα, έμαθα και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας. Μάλλον οι περισσότεροι ήδη τα γνωρίζετε, αλλά υπάρχουμε κι εμείς οι πρωτάρηδες που μια σύνοψη την θέλουμε. Πώς λοιπόν πακετάρω πρακτικά για να γλιτώσω έξτρα χρεώσεις;

Με μία μόνο χειραποσκευή

Στις πτήσεις χαμηλού κόστους, όπως είναι γνωστό, η μεταφορά αποσκευών δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εισιτηρίου. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην καμπίνα επιβατών μία χειραποσκευή συνήθως όχι βαρύτερη από 10 κιλά και μεγέθους 55x40x20. Στην πραγματικότητα μια τέτοια χειραποσκευή είναι μια μικρή βαλίτσα, που θα καλύψει τις ανάγκες σας στο ταξίδι, αν μάλιστα την οργανώσετε σωστά. Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας που θα ταξιδέψετε για τις ακριβείς διαστάσεις της χειραποσκευής αλλά και το επιτρεπόμενο βάρος, καθώς μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις! Να γνωρίζετε ότι θα ελεχθεί η χειραποσκευή σας εξονυχιστικά όχι μόνο για το μέγεθός της αλλά και για το περιεχόμενό της. Στην πύλη του αεροδρομίου πολλές εταιρίες έχουν στήσει ένα μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο αν η χειραποσκευή δεν χωράει άνετα θα σας υποχρεώσουν να την μεταφέρετε ως κανονική βαλίτσα με έξτρα χρεώσεις. Να έχετε υπόψη ότι είναι οικονομικότερο να πληρώσετε για τις αποσκευές σας online (κατά την κράτηση του εισιτηρίου) από ότι στο αεροδρόμιο.

Ταξιδεύοντας με μία χειραποσκευή

Φτιάχνω λίστα με τα απαραίτητα

Η λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε μαζί σας στο ταξίδι δεν είναι μια περιττή διαδικασία. Θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε κάτι ειδικό αλλά θα σας βοηθήσει και από την ανάποδη: να μην πετάξετε όλη την ντουλάπα μέσα στη βαλίτσα. Πριν ξεκινήσετε το πακετάρισμα σκεφτείτε “Μου χρειάζεται πραγματικά; Θα το φορέσω;” Δεν φορτώνετε με περιττά και άχρηστα για το ταξίδι πράγματα που θα ανεβάσουν υπερβολικά το βάρος. Αφαιρέστε και περιορίστε όσο γίνεται την τελική λίστα.

Καλλυντικά σε μικρά μπουκαλάκια

Μπορείτε να έχετε στην χειραποσκευή σας καλλυντικά, αρκεί αυτά να βρίσκονται σε συσκευασίες που δεν ξεπερνούν τα 100 ml. Τα μπουκαλάκια μπαίνουν σε ειδικές πλαστικές σακούλες (θα σας δώσουν στο αεροδρόμιο) και η μέγιστη αναλογία υγρών ανά επιβάτη είναι το 1λίτρο. Στα υγρά συγκαταλέγονται και οι κρέμες, ο αφρός ξυρίσματος, τα αποσμητικά σπρέυ, τα τζελ και όλα τα μείγματα παρόμοιας υφής. Θυμάστε τα δειγματάκια προϊόντων που σας δίνουν στο κατάστημα καλλυντικών ή στο φαρμακείο με τις αγορές σας; Ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσετε. Ρίξτε τα μέσα στο νεσεσέρ και πάρτε τα μαζί σας. Διαφορετικά εφοδιαστείτε με άδεια μικρά μπουκαλάκια και μεταφέρετε σε αυτά τις ποσότητες καλλυντικών που θέλετε, κάνοντας έτσι και οικονομία. Μην τα παραγεμίσετε όμως και ξεχειλίσουν παντού με την πίεση του αεροπλάνου.


Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ στη θέση τους

Ενημερωθείτε για τον καιρό που θα έχει στον προορισμό σας τις ημέρες εκείνες και επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα. Καλό είναι να προτιμήσετε βασικά κομμάτια με άνετες γραμμές που θα συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους. Σκεφτείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες που θα κάνετε κατά τη διαμονή σας εκεί και υπολογίστε, πάντα με φειδώ, πόσα και ποια ρούχα σας είναι απαραίτητα. Αξιοποιήστε το χώρο της βαλίτσας στο έπακρο! Στο κάτω μέρος της τακτοποιήστε τα παντελόνια και τις πιο χοντρές μπλούζες τοποθετώντας τα όσο γίνεται πιο ανοιχτά κι όχι διπλωμένα όπως συνήθως. Από πάνω βάλτε τα πιο ευαίσθητα ρούχα, τα οποία μπορείτε να διπλώσετε ρολάρωντας. Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χώρο, αλλά θα δείχνουν φρέσκα και ατσαλάκωτα όταν φτάσετε. Αν πάρετε μαζί σας laptop τοποθετήστε το στη μέση της βαλίτσας. Εσώρουχα, αξεσουάρ, φορτιστές και παπούτσια θα γεμίσουν τα κενά σημεία στις πλευρές της χειραποσκευής. Αφού δέσετε τους ιμάντες και κλείσετε τη βαλίτσα, ζυγίστε την.

Extra tip 1: Βγάλτε φωτοτυπία των ταξιδιωτικών εγγράφων με τα οποία ταξιδεύετε, ταυτότητα ή διαβατήριο, και φυλάξτε τα κάπου ξεχωριστά! Θα γλυτώσετε όλη την ταλαιπωρία και τη γραφειοκρατία σε περίπτωση που τα χάσετε ή κλαπούν.

Extra tip 2: Φροντίστε να βγάλετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας, αν ταξιδεύετε εξωτερικό και ιδίως αν ταξιδεύετε με παιδιά. Η κάρτα εκδίδεται ΔΩΡΕΑΝ από τον ασφαλιστικό σας φορέα και ισχύει για ένα ημερολογιακό έτος. Περισσότερες λεπτομέρειες στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Extra tip 3: Κρατήστε όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση κλοπής πιστωτικών καρτών.

Δείτε περισσότερα άρθρα της κατηγορίας "Χρήσιμες συμβουλές" πατώντας εδώ!

Πηγή: makelife.gr