Η προσφορά στην πράξη- Η Αιγιώτισσα που μετέτρεψε τη ζούγκλα σε παράδεισο



Το τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για τον εθελοντισμό. Ευχολόγια, παραινέσεις κλπ. Ενώ όλοι μας κοιτάμε το δάσος κανένας μας δεν κοιτά το δέντρο που βρίσκεται έξω σπίτι του. Αλήθεια τι θα πει εθελοντισμός; Το ερώτημα ρητορικό. Η απάντηση μια, προσφορά και μόνο προσφορά με όποιο μέσο με όποιο τρόπο.


Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στην Αιγιάλεια, σε ένα μικρό παραλιακό χωριουδάκι μόλις 6 χιλιόμετρα έξω από το Αίγιο (Βαλιμίτικα). Περπατώντας προς τη θάλασσα, αντίκρισα ένα θέαμα ιδιαίτερα ευχάριστο. Η άλλοτε ζούγκλα που παρεμβαλλόταν είχε μετατραπεί σε παράδεισο .


Αρχικά παρατήρησα ωραία η προσπάθεια του Δήμου... Η συντροφιά των φιλικών και συγγενικών μου προσώπων προσέτρεξε να με διορθώσει. Ωραία η προσπάθεια πράγματι, όχι του Δήμου αλλά της συντοπίτισσάς μας. Η πρωτοβουλία δική της και ο Δήμος όπου μπόρεσε βοήθησε, συνεργασία ιδιώτη και Δήμου Αιγιαλείας.


Τότε συνειδητοποίησα... τι σημαίνει εθελοντισμός; Το να πεις θα διορθώσω τον κόσμο δεν αρκεί. Το να σηκώσεις τα μανίκια , να δουλέψεις δαπανώντας χρόνο ή χρήμα ή και τα δύο μαζί πολλές φορές . Τότε και μόνο τότε αλλάζεις την καθημερινότητά σου και την καθημερινότητα των γύρω σου. Δημιουργώντας ένα αισθητικά ωραίο περιβάλλον μέσα από μικρές παρεμβάσεις, οι οποίες φτιάχνουν τη διάθεση, ομορφαίνουν τη καθημερινότητα και κατ΄ επέκταση διαμορφώνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το λάβαρο της προσφοράς λίγοι είναι εκείνοι που το σηκώνουν με πάθος και ακόμα λιγότεροι εκείνοι που δεν αυτοπροβάλλονται μέσα από αυτές τις δραστηριότητες.


Έτσι , σαν ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης , ρώτησα την κα Ελευθερία Λειβαδίτου αν μου επιτρέπει να αναφέρω το όνομά της. Μου το επέτρεψε γι΄ αυτό την αναφέρω αφού πρώτα μου τόνισε:<< ο Δήμος και εγώ είχαμε άριστη συνεργασία . Τίποτα δεν μπορεί να κάνει μόνος του κανείς μέσα από τη καλή συνεργασία επιτυγχάνονται τα πάντα.>> Για μένα και για πολλούς άλλους σαν εμένα η κα Ελευθερία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση .


Αν όλοι εργαζόμασταν έξω από τις αυλές μας τότε ο τόπος μας θα γινόταν καλύτερος. Το να περιμένει κανείς από το κράτος, το Δήμο κλπ φορείς χωρίς την ενεργή δική του συμμετοχή. Είναι σα να περιμένει να φάει χωρίς να έχει μαγειρέψει. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να δώσει αν δεν μπορεί να νιώσει. Γιατί ο πολιτισμός ,ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους .


Υγ Οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν το πριν και το μετά




ΠΗΓΗ: www.thebest.gr