Χριστουγεννιάτικα στεφάνια από κουκουνάρια


Ιδιαίτερα απλά στην κατασκευή τους, ελάχιστου κόστους αλλά εξαιρετικά καλαίσθητα στεφάνια από κουκουνάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κρεμασμένα, σε πόρτα, κάποιο τοίχο κλπ. αλλά και ως επιτραπέζια διακοσμητικά. 

Στην περίπτωση αυτή απλώς διαφοροποιήστε το μέγεθός τους  ανάλογα με το αν θα τα τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο ή μικρότερο τραπέζι και στο κέντρο τους, αν θέλετε, ακουμπήστε μερικά κεριά. 

Για να πετύχετε το στεφάνι σας να έχει απόλυτα συμμετρικό σχήμα χρησιμοποιείστε  κουκουνάρια που να έχουν όλα περίπου το ίδιο σχήμα-μέγεθος και έναν μεταλλικό σκελετό ή μια στρογγυλή βάση από χοντρό χαρτόνι - χαρτόκουτο. 

Δείτε πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα σκελετούς για στεφάνια από σύρμα ή μεταλλικές κρεμάστρες.

Αν χρησιμοποιήσετε χαρτόνι, υπολογίστε το πάχος της βάσης να είναι τόσο που να σας επιτρέπει να κολλήσετε  περιμετρικά 2 σειρές κουκουνάρια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.  














Κολλήστε, με θερμοκολλητικό πιστόλι, μια σειρά κουκουνάρια εφαπτόμενη στο εσωτερικό μέρος του σκελετού και φροντίζοντας  να τα τοποθετείτε με τον ίδιο τρόπο και προς την ίδια κατεύθυνση σε όλα τα σημεία και στην συνέχεια ακόμη μια σειρά προς το εσωτερικό της βάσης και σε μικρή απόσταση από την πρώτη. 

Γεμίστε το ενδιάμεσο κενό με μια ακόμη σειρά κουκουνάρια που θα "στέκονται" λίγο πιο ψηλά και θα ακουμπήσουν-κολληθούν πάνω σε αυτά που αποτελούν τις δύο αρχικές σειρές.
Τοποθετείστε ανά σημεία ενδιάμεσα στα κουκουνάρια μερικά φυσικά κλαδάκια και ολοκληρώστε την σύνθεση με μια σειρά φωτάκια μπαταρίας. 

Φυσικά η επιμέρους διακόσμηση και τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσετε εκτός από τα κουκουνάρια είναι θέμα γούστου και επιλογής όμως ειδικά τα μεγάλου μεγέθους στεφάνια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και μόνο με τα κουκουνάρια και λίγη πρασινάδα, δεν χρειάζονται πολλά πρόσθετα στοιχεία.

Δείτε περισσότερα άρθρα με "Έξυπνες λύσεις και κατασκευές" πατώντας εδώ!

Πηγή: soulouposeto.gr